0
W numerze:
- Odbudowa próchnicy – ważny element probiotechnologii w uprawach polowych
- Kilka słów o wapnowaniu gleb
- Trawy łąk i pastwisk i ich koszenie
- Szkody spowodowane przez ślimaki w uprawach rolnych i metody walki z tym szkodnikiem
- Poprawa dobrostanu zwierząt dzięki nowoczesnym technologiom produkcji zwierzęcej
- Chów bydła mlecznego metodami ekologicznymi
- Choroby racic u bydła
- Nowa polityka, nowe możliwości dla producentów drobiu
- Nostalgiczne wspomnienia z dawnej wsi
- Wpływ stosowania chemicznych środków ochrony roślin na żywotność pszczół i jego skutki uboczne
- Strategia Wizja Zero w rolnictwie
- System monitorowania suszy w Polsce
- Badanie ankietowe GUS – Zintegrowane statystyki dotyczące gospodarstw rolnych
- Wicemistrzowie krajowi Agroligi 2022 z Warmii i Mazur
- Relacja z wyjazdu studyjnego
- Wojewódzki finał „Olimpiady Wiedzy Rolniczej, Ochrony Środowiska i BHP w Rolnictwie”
- „Lokalne Partnerstwa ds. Wody w woj. Warmińsko-Mazurskim – podsumowanie działań i kierunki rozwoju”
- XXIX Kongres Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
- Posadź las ze wsparciem ARiMR
- Rozwój małych gospodarstw – pierwszy nabór wniosków od 30 sierpnia br.
- Harmonogram naborów wniosków w ramach PROW 2014-2020 i PS dla WPR 2023-2027
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- „Najlepsze gospodarstwo agroturystyczne z tradycjami” – rozstrzygnięcie konkursu
- Cudze chwalicie, swego nie znacie…