0
W numerze:
- Sztuczne sieci neuronowe w ocenie zdrowotności zbóż
- Nowe rozwiązania w rozsiewaczach do nawozów
- Jak należy nawozić rzepak ozimy
- Komonica zwyczajna jako roślina motylkowa – jej znaczenie w produkcji rolnej
- Mikroklimat w oborach
- Składniki mineralne w żywieniu bydła mlecznego
- Wady i zalety tuczu kontraktowego
- Króliki z własnego gospodarstwa. Wartość odżywcza mięsa króliczego
- Wrzos – odmiany i uprawa
- Kalkulacje rolnicze
- Programy komputerowe wykorzystywane przy prowadzeniu produkcji zwierzęcej
- Wieloletnie pasy kwietne – nowa płatność WPR 2023-2027
- Inwestycje odtwarzające potencjał produkcji rolnej
- Harmonogram naborów wniosków w ramach PROW 2014-2020 do końca 2022 roku
- Pomoc finansowa przeznaczona na realizację celów statutowych kół gospodyń wiejskich
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- Prowadzenie przetwórstwa w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej (MLO)
- Uprawa ziół przyprawowych w domu
- Tłusty Czwartek – historia słodkiej tradycji