0
W numerze:
- Rolnictwo precyzyjne
- Uprawa cukinii
- Chwasty mimo zimy trzymają się mocno
- Mulczowanie gleby jako podstawowy element uprawy konserwującej
- Sporządzanie kiszonek w gospodarstwie
- Zalety i wady gnojowicy
- Pasze treściwe w żywieniu koni
- Uprawa wierzby energetycznej
- Dlaczego woda i ryby?
- Poprawa stanu technicznego, technologicznego i organizacyjnego w gospodarstwach rolnych
- Zadłużenie podmiotów prowadzących gospodarstwa rolne – prawne możliwości pomocy
- Ważne wydarzenia w Unii Europejskiej w 2019 roku
- Porady prawne
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- Zmiany w prawie dotyczącym sprzedaży żywności przez rolników
- Kartacz, kiszka i kołduny, czyli tak smakuje tradycja
- Zdrowotne walory chleba na zakwasie
- Zdrowie zaczyna się na talerzu