0
W numerze:
- Znaczenie gospodarcze melioracji wodnych
- Żyzność gleb
- Zapomniane zboża pierwotne
- Lucerna – zielona królowa białka
- Nowe zagrożenie w uprawie pszenicy, jęczmienia i żyta – niezmiarka paskowana
- Bakterioza pierścieniowa ziemniaka
- Naturalne dodatki w żywieniu krów
- Użytkowanie mleczne klaczy
- Zapobieganie chorobom i opieka weterynaryjna w rolnictwie ekologicznym
- Wykorzystanie owadów jako bogatego źródła białka w żywieniu zwierząt
- Ramowy plan Działań dla Żywności i Rolnictwa Ekologicznego w Polsce na lata 2021-2027
- Zapomniany popiół drzewny
- Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu rzeźni rolniczych o małej produkcji
- Kalkulacje rolnicze
- VAT – zasady ogólne czy ryczałt?
- Zmiany w Działaniu Dobrostan zwierząt PROW od 2021 r.
- Działanie Współpraca i Krótkie Łańcuchy Dostaw Żywności – nowa forma wsparcia
- Wsparcie tworzenia krótkich łańcuchów dostaw w ramach działania „Współpraca”
- Harmonogram naborów wniosków w ramach PROW 2014-2020 na lata 2020 i 2021
- XXVII edycja Ogólnopolskiego Konkursu ROLNIK-FARMER ROKU
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- O chlebie słów kilka. Część I – Historia chleba na świecie
- Kafle malowane Mazurami