0
W numerze:
- Seminarium pn. „Uprawa roślin bobowatych, a możliwość zwiększenia produkcji białka paszowego”
- Kompera, grul, kartofel, perka
- Przygotowanie sadu do zimy
- Pielęgnacja malin
- Zbiór kukurydzy na ziarno
- Krowy wracają z pastwisk
- Odpady przemysłu rolno-spożywczego i słoma w dawce żywieniowej bydła
- Kiszonka z kukurydzy – najważniejsza pasza objętościowa
- Znaczenie wody w żywieniu trzody chlewnej
- Relacja z webinarium pn. „Zrównoważona gospodarka wodno-ściekowa na obszarach wiejskich”
- Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych BIOEXPO Warsaw
- Tworzenie Lokalnych Partnerstw ds. Wody (LPW) w 2021 roku na Warmii i Mazurach
- Szkody łowieckie
- Dochód rolnika – metoda liczenia wg GUS
- Kalkulacje rolnicze
- Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych
- Aspekty dochodowe rolników w świetle wyzwań środowiskowo-klimatycznych WPR 2023-2027
- Harmonogram naborów wniosków w ramach PROW 2014-2020 na lata 2020 i 2021
- Premia na rozpoczęcie działalności pozarolniczej
- Nasi finaliści w XXI edycji ogólnopolskiego konkursu „Sposób na Sukces”
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- Co jeść, by podnieść odporność organizmu?
- Przetwory miodowe – miód pitny