0
W numerze:
- Przygotowanie ziarna do siewu
- Zróżnicowana struktura upraw
- Zalety mulczowania (wymieszania) gleby
- Straty w przechowywaniu ziemniaków
- Soczewica jadalna – roślina znana i nieznana
- Komfort wypoczynku krów w oborach wolnostanowiskowych
- Grzybicze zapalenia wymienia u krów – podstawowe informacje
- Dlaczego cielęta chorują
- Od czego zależy jakość wołowiny?
- Bioasekuracja, czyli podstawa walki z ASF
- Kiszone ziarno kukurydzy, jako komponent paszowy w żywieniu trzody chlewnej
- Jagodowa wyprawa
- Ochrona zdrowia i życia rolnika – dla ograniczenia wypadków przy pracy rolniczej – cz. 2
- Rolnicze zagospodarowanie odpadów
- Płatności bezpośrednie – planowane stawki za 2022 r. i odstępstwa dotyczące produkcji w 2023 r.
- Wyniki Powszechnego Spisu Rolnego 2020 w województwie warmińsko-mazurskim
- Kalkulacje rolnicze
- Dopłaty do składek ubezpieczenia od strat spowodowanych chorobami zwierząt
- Wspieranie przedsiębiorczości na obszarach wiejskich przez Lokalne Grupy Działania
- Seminarium pt. „Korzyści wynikające z działania spółdzielni rolniczych – dobre praktyki”
- Podsumowanie warsztatów pn. „Kobieta przedsiębiorcza to kobieta działająca”
- Nasi finaliści w XXII edycji ogólnopolskiego konkursu „Sposób na Sukces”
- Harmonogram naborów wniosków w ramach PROW 2014-2020 do końca 2022 roku
- Wybrane przepisy prawne dotyczące rolnictwa i obszarów wiejskich
- Praktyki zielarskie w „Ziołowym Zakątku”
- Kiszonki kluczem odporności człowieka
- ,,Bitwa Regionów’’ jedną z form aktywizacji społecznej Kół Gospodyń Wiejskich
- Od świec do leku, czyli o wosku