Produkt, który właśnie zakupiłeś jest zarejestrowany w programie identyfikacji i kontroli produktów: Quality WMODR - zorganizowanym systemie produkcji oraz sprzedaży (QWMODR), dzięki któremu posiadasz pełną wiedzę o jego pochodzeniu i jakości.
Współpracujący Doradca WMODR - dr inż. Rodian Pawłowski - główny specjalista ds. produkcji zwierzecej, chowu i hodowli trzody chlewnej
Producent i pochodzenie produktów: Gospodarstwo Rolne NAD AREM, Kierźliny 7, 11-010 Barczewo.
Gospodarstwo rolne NAD AREM, od 30 lat specjalizuje się w hodowli kóz i przetwórstwie mleka koziego.
Obecnie posiada około 300 kóz, które w okresie od kwietnia do listopada wypasane są na rozległych pastwiskach, co zapewnia im różnorodność pokarmu. W okresie zimowym podstawowym pokarmem jest siano, otręby pszenne, owies i sianokiszonki.
Gospodarstwo zaopatrzone jest w mleczarnię, chłodnię wyrobów gotowych, dojrzewalnię serów oraz całe zaplecze pozwalające na przetworzenie mleka w czasie dwóch godzin po udoju.
W produkcji nie używa się żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Produkują twarożek, ser podpuszczkowy, ser serwatkowy (riccota), jogurt naturalny oraz masło.
Gospodarstwo Nad Arem należy do sieci Dziedzictwo Kulinarnego Warmii i Mazur oraz do Krajowej Sieci Gospodasrtw Demonstracyjnych.
Gospodarstwo współpracuje z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim, oprócz współpracy czysto naukowej zwierzęta mają zapewnioną fachową opiekę weterynaryjną i zootechniczną.